Főoldal / Egytálételek / Pácolt csirkecomb csíkokon sült zöldségek

Pácolt csirkecomb csíkokon sült zöldségek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pácolt csirkecomb csíkokon sült zöldségek

Pácolt csirkecomb csíkokon sült zöldségek

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb filé
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 3-4 dl joghurt 
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3-4 db vöröshagyma
  • pár db brokkolirózsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütést megelőző nap elkészítjük a pácot. A mustármagot, és a koriandermagot egy mozsárban összetörjük. A köménymaggal együtt a joghurtba keverjük, majd sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük tovább.

A nagyobb csíkokra vagdalt csirkecombfiléket belekeverjük a pácba, és az egészet egy jól záródó dobozban egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap egy kivajazott üvegtálba borítjuk, és elegyengetjük.
A tetejét kirakjuk a megpucolt felezett hagymákkal, a nagyobb darabokra vágott répákkal és pár brokkolirózsával.
Alufóliával lefedve 200 fokon 20 percig sütjük,majd fólia nélkül még kb. 20 percig.

Tipp / megjegyzés:
Készült hozzá köret is, de azt nem fényképeztem le. Egy bögrét megtöltöttem teljes kiőrlésű bulgur, szezámmag, lenmag és kerekszemű rizs kb. egyenlő arányú keverékével. Egy vastag fenekű lábasban olívaolajat forrósítottam, ezeket átpirítottam rajta, tettem bele sót, fokhagymát, majd kétszeres mennyiségű forróvízzel felöntöttem, és fedő alatt takaréklángon addig forraltam, amíg kürtőcskék keletkeztek benne. A láng elzárása után pár percig még hagytam pihenni, aztán megszórtam petrezselyemmel és alaposan átkevertem. Azt gondoltam, hogy a kerekszemű rizstől kissé krémes lesz. Jól hittem. Nagyon finom lett.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére