Főoldal / Szárnyas Ételek / Őzgerincben sült csirkemellfilé sült burgonyával

Őzgerincben sült csirkemellfilé sült burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őzgerincben sült csirkemellfilé sült burgonyával

Őzgerincbe sült csirkemellfilé sült burgonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 kg burgonya
  • 2 cs. szeletelt bacon
  • 4 ek. tejföl
  • 3 egész tojás
  • sült csirke fűszer
  • fokhagyma
  • olaj
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A filéket felkockázzuk.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, beolajozzuk, és a baconnel kirakjuk, úgy hogy lelógjanak az oldalán, és takarják kissé egymást.

Egy tálba tesszük a tejfölt a tojásokat, a csirke fűszert, és a sajt felét, összekeverjük. Ebbe forgatjuk a hús kockákat, és belemerjük a formába. Ráöntjük a maradék tejfölt, majd a baconnel betakarjuk, és ráhajtjuk a sütőpapírt.

160 fokra előmelegített sütőben, kb. 70 percig sütjük.

Egy pecsenyés tálra fordítjuk a papír segítségével, levesszük a formát és a papírt, és vissza tesszük, hogy a bacon szépen megpiruljon.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy olajozott tepsibe tesszük. Megszórjuk a fokhagyma sóval, és betesszük a sütőbe sülni.

A baconos csirkemellet a sült burgonyával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én az őzgerinc mellé tettem a tepsit, pont elfértek, és egyszerre sütöttem a húst, és a burgonyát.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére