Főoldal / Torták / Őszibarackos tejfölkrémtorta

Őszibarackos tejfölkrémtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos tejfölkrémtorta

Őszibarackos tejfölkrémtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 dkg kakaó (holland)

A krémhez:

  • 2 nagy dobozos tejföl
  • 1 kis dobozos natúr joghurt
  • 1/2-1 citrom leve (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 2 dl tejszín (hulala)

A barack zseléhez:

  • 3 db őszibarack ( friss vagy konzerv)
  • 0,5 dl víz
  • 6 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 2 ek. cukor

A tetejére:

  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • (szezonban friss barack)
  • 1 ek. zselatin
  • 3-4 ek. víz
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig.
Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Készítsük el a krémet.
Tegyük egy tálba a tejfölt, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.
A zselatint oldjuk fel a forróvízben majd adjuk a fehér krémhez és keverjük el.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.

A piskótalapot tegyük vissza a tortaforma aljába, majd simítsuk rá a krémet, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.
A barackokat botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük le, majd a cukrot, kevés vizet és a zselatint hozzáadva melegítsük addig, míg a zselatin feloldódik. (de ne forraljuk fel!)

A szobahőmérsékletűre hűlt barackos zselét öntsük a torta tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.

Ha megdermedt, óvatosan vágjuk körbe a forma mellett és vegyük le róla a torta keretet. A tetejét tetszés szerint díszítsük friss vagy konzerv barackkal, amit forróvízben feloldott zselatinnal egy ecset segítségével kenjünk át, hogy szép fényes maradjon.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (475 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére