Főoldal / Desszertek / Őszi szelet

Őszi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszi szelet

Őszi szelet

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 12 deka liszt
  • 10 deka cukor
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • fél deci olaj
  • fél deci víz

Töltelékhez:

  • 25 deka gesztenyemassza
  • 6 szem aszalt szilva
  • 2,5 deci tejszín
  • 3 deka porcukor

A tetejére:

  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka fehér csokoládé
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét 6 deka cukorral keményre felverjük.
A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal és a kakaóporral habosra kikeverjük.

A csokis masszába óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. (vigyázva, hogy a fehérjehab ne törjön össze)

34x32cm-es sütőpapiros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült e)

Amikor kisült és kihűlt a tészta két lapra vágjuk.

A krémhez a tejszínt a cukorral felverjük, és a puha gesztenyemasszához keverjük. Az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és a krémbe keverjük.
Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a tetejét.

A csokoládékat (külön-külön) gőz felett felolvasztjuk, és a felső lapra márványosan rásimítjuk.

Finom sütemény, vendégvárónak is ajánlom.

Őszi szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére