Főoldal / Torták / Oroszkrém torta II

Oroszkrém torta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oroszkrém torta II

Oroszkrém torta II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 9 tojássárgája
  • 37,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 7,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • rum
  • 1 liter tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból három lapot sütünk normál tepsiben.

A krém hozzávalóit a zselatin, rum és a tejszín kivételével elkeverjük és felfőzzük.

A zselatint óvatosan, apránként hozzákeverjük és rummal ízesítjük.

Ha kihűlt a tejszínt keményre felverve beleforgatjuk és megkenjük vele a lapokat, valamint a torta oldalát.

A torta tetejét gőz felett megolvasztott olajjal elkevert ét csokival díszíthetjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére