Főoldal / Desszertek / Orchidea szelet

Orchidea szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Orchidea szelet

Orchidea szelet

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
  • 15 deka darált mák
  • 2 evőkanál liszt
  • fél cs. sütőpor

Az első krémhez:

  • 5 tojás sárgája
  • 10 deka cukor
  • 1 kis doboz mascarpone
  • 15 deka margarin
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 deci tej

A tejszínes krémhez:

  • 2 deci tejszín
  • 5 deka csokoládé
  • 2 evőkanál porcukor

A tetejére:

  • 10 deka étcsokoládé
  • 5 deka vaj
  • fél deci étolaj
  • 1 narancs leve 
  • 10 deka porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás fehérjét a cukorral habbá verem.Hozzáadom a mákkal és sütőporral elkevert lisztet.Óvatosan elkeverem.
A masszát egy 24cmX22cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

Az első krémez a tojás sárgáját, a cukorral, a pudinggal, és a tejjel csomómentesre kikeverem és kis lángon sűrűre felfőzöm.
A margarint a mascarponeval habosra kikeverem és a kihűlt krémmel összekeverem.

A kisült majd kihűlt tészta tetejére rákenem a sárga krémet.

Elkészítem a csokis tejszínes krémet.
A tejszínt a porcukorral keményre felverem, a csokoládét vízgőz felett felolvasztom, és belekeverem a felvert tejszínhabba. A csokis krémet rásimítom a sárga krémre, és a hűtőbe teszem.

A csokoládét a vajjal és az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztom, majd bevonom vele a sütemény tetejét.
A narancslevet a porcukorral összekeverem és a csokoládé tetejére rácsurgatom.

Orchidea szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére