Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Omlós töltött rudacskák avagy hókifli

Omlós töltött rudacskák avagy hókifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós töltött rudacskák avagy hókifli

Omlós töltött rudacskák vagy hókifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg zsír
  • 30 dkg tejföl
  • 1 kiskanál porcukor
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • ízlés szerinti lekvár
  • dió
  • mák
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk.
Folpackba csomagoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, dermedni.

A töltelékhez a diót vagy a mákot kevés lekvárral sűrűre kikeverjük.

A lehűlt tészta egyikét kivesszük a hűtőből,és lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. Csíkokra felvágjuk, a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük és feldaraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Omlós töltött rudacskák avagy hókifli 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére