Főoldal / Desszertek / Omlós sajtos pogácsa

Omlós sajtos pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós sajtos pogácsa

Omlós sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 35 dkg margarin (hideg)
  • 175 g tejföl
  • 1 db tojás + 1 tojás sárgája
  • 2. cs  instant sütőélesztő
  • 1 csipet kristálycukor
  • só (ízlés szerint)

A hajtogatáshoz:

  • 1 tojásfehérje
  • kb. 7-10 dkg sajt (reszelt)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • kb. 15 dkg sajt (reszelt)
  • egész kömény
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A tojásfehérje és a sajt kivételével a többi hozzávalót is beletesszük és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarjuk és 10 percig pihentetjük.

Lisztezett, sík felületen félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk  a tésztát és a kimaradt tojásfehérjével lekenjük, majd rászórjuk a 7-10 dkg reszelt sajtot. Feltekerjük, mint a bejglit, a két végét összecsipkedjük, kissé benyomkodjuk, majd a sodrófával kicsit meghengergetjük. Letakarjuk és megint 10 percig pihentetjük.

Pihentetés után kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét lekenjük a felvert egész tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a köménnyel. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe,  kevés helyet hagyva köztük sorba tesszük a pogácsákat, majd letakarjuk és 30 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon szép, világos, aranybarnára süssük.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (89 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére