Főoldal / Reggelik / Omlett csirkesonkával

Omlett csirkesonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlett csirkesonkával

Omlett csirkesonkával 1

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 tojás
  • 2-3 szelet csirke sonka
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • só és bors
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Egy tálban felverjük a tojást, sózzuk-borsozzuk.
Egy kisebb serpenyőben  alacsony lángon olvasszuk meg a vajat. Öntsük a felvert tojást a serpenyőbe, és süssük alacsony lángon, fontos hogy ne fedjük le.
2-3 perc alatt  az omlett az oldalán már megsül, de a középső része még rezgős kell, hogy legyen, ekkor az omlettet megpakoljuk a csirkesonka szeletekkel, majd megszórjuk a parmezánnal.

A következő 1-2percben átmelegszik annyira hogy a közepe is kezd megszilárdulni (de nem lesz teljesen szilárd) és megolvad a sajt rajta.
Óvatosan csúsztassuk az omlettet egy tányérra, mikor félúton jár hajtsuk félbe.

Díszítsük rozmaringgal, tálaljuk még melegen.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére