Főoldal / Levesek / Olasz tojásleves

Olasz tojásleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Olasz tojásleves

Olasz tojásleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg spenót
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dkg parmezán
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1,2 l víz 
  • 1 dl fehérbor.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet toast kenyér
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem.Felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem.

A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felaprítom, a parmezánt lereszelem. A tojást felverem, összekeverem a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához),és a zsemlemorzsával. Öntök hozzá a levesből, és csomómentesre keverem.

Folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a tojásos keveréket.

A végén beleteszem az aprított zöldségeket, és beleöntöm a fehérbort.

Fokhagymás, olívaolajos, parmezános, pirított toast kenyérrel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, az én változatomban.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére