Főoldal / Levesek / Olasz tojásleves

Olasz tojásleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Olasz tojásleves

Olasz tojásleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg spenót
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dkg parmezán
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1,2 l víz 
  • 1 dl fehérbor.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet toast kenyér
  • olívaolaj
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem.Felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem.

A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felaprítom, a parmezánt lereszelem. A tojást felverem, összekeverem a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához),és a zsemlemorzsával. Öntök hozzá a levesből, és csomómentesre keverem.

Folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a tojásos keveréket.

A végén beleteszem az aprított zöldségeket, és beleöntöm a fehérbort.

Fokhagymás, olívaolajos, parmezános, pirított toast kenyérrel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, az én változatomban.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére