Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Olasz mandulás keksz

Olasz mandulás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Olasz mandulás keksz

Olasz mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 20 dkg darált mandula
  • kb.3 dl tej
  • reszelt citromhéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat a tej kivételével egy tálba tesszük. Apránként hozzáadva a tejet, olyan állagú tésztát keverünk belőle, ami se nem túl kemény, se nem folyós.

A tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapíros lemezre halmokat nyomunk belőle.

180 fokra előmelegített sütőben, világos barnára sütjük, ha kihűlt pléh dobozban tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tea és kávé mellé finom süti.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére