Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Nutellás mogyorós keksz

Nutellás mogyorós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nutellás mogyorós keksz

Roppanós mogyorós keksz

Hozzávalók:

kb. 30-40 darabhoz:

  • 12 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 6 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. mogyorókrém (nutella)
  • 1 tojás
  • 1 ek. tej
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 1/2 cs. sütőpor

A hempergetéshez:

  • 5 dkg durvára vágott mogyoró
  • 1-2 ek. cukor

A tetejére:

  • nutella
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a mogyorókrémet, a tejet és alaposan elkeverjük.

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, darált mogyoró) egy tálban elvegyítjük, majd a masszához adjuk és alaposan összekeverjük. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A tészta masszából dió méretű golyókat hengergetünk, majd a cukorral elkevert durvára vágott mogyoróba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 4-5 cm helyet hagyva köztük, mert sütés közben terülni fognak. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal. (jó mélyet, mert sütés közben úgy is feljön és csak egy pici marad)

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Fogyasztásig pléhdobozban tároljuk, és csak akkor töltjük meg a mélyedéseket nutellával.

Nutellás mogyorós keksz 5.00/5 (7 értékelés)

Marcsi (523 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére