Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Nutellás mogyorós keksz

Nutellás mogyorós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nutellás mogyorós keksz

Roppanós mogyorós keksz

Hozzávalók:

kb. 30-40 darabhoz:

  • 12 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 6 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. mogyorókrém (nutella)
  • 1 tojás
  • 1 ek. tej
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 1/2 cs. sütőpor

A hempergetéshez:

  • 5 dkg durvára vágott mogyoró
  • 1-2 ek. cukor

A tetejére:

  • nutella
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a mogyorókrémet, a tejet és alaposan elkeverjük.

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, darált mogyoró) egy tálban elvegyítjük, majd a masszához adjuk és alaposan összekeverjük. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A tészta masszából dió méretű golyókat hengergetünk, majd a cukorral elkevert durvára vágott mogyoróba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 4-5 cm helyet hagyva köztük, mert sütés közben terülni fognak. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal. (jó mélyet, mert sütés közben úgy is feljön és csak egy pici marad)

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Fogyasztásig pléhdobozban tároljuk, és csak akkor töltjük meg a mélyedéseket nutellával.

Nutellás mogyorós keksz 5.00/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére