Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Német burgonyasaláta

Német burgonyasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Német burgonyasaláta

Német burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 – 1,5 kg salátának való burgonya
  • 10 db tojás
  • 2 db közepes hagyma (lehet lila vagy salátának való hagyma is)
  • 1 db 450 g majonéz (vagy 250g majonéz és 1 db kicsi tejföl keveréke)
  • 1 ek 10% – os ecet
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát és a tojásokat alaposan megmossuk és egy edényben feltesszük főni, vízzel és 1 ek. sóval.

Míg fő, megpucoljuk és felaprítjuk a hagymákat és kikeverjük a majonézt a tejföllel.

A megfőtt burgonyát és a tojást megpucoljuk és felszeleteljük. Elkezdjük rétegezni egy salátás edénybe az összetevőket. Alulra 1 ek. ecet (ez csak legalulra 1 x kell) erre az aprított hagyma majd a szeletelt burgonya amit megsózunk. Erre a karikára vágott tojás kerül majd a majonéz. Ezt addig ismételjük míg az összes hozzávaló el nem fogy.

Óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze a burgonya jól elkeverjük. Megkóstoljuk és ha sótlannak találjuk még egy picit utána sózunk.
Sült és rántott húsok mellé tökéletes köret.

Német burgonyasaláta 4.20/5 (5 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére