Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos töltött keksz

Narancsos töltött keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos töltött keksz

Narancsos töltött keksz

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db narancs
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg sárgabaracklekvár

A szóráshoz:

  • 1 ek.vaníliás cukorral elkevert porcukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk, átsikáljuk.

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgép segítségével. Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is.
Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót, és a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacba csomagolva, de akár már pár óra után dolgozhatunk vele.

3-4 tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon 3mm vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral. Dobozban sokáig eltarthatjuk.

66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem ,Lajos Mari konyhájából.

Narancsos töltött keksz 3.63/5 (8 értékelés)

Vass Lászlóné (210 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére