Főoldal / Desszertek / Narancsos télapó kocka

Narancsos télapó kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos télapó kocka

Narancsos télapó kocka

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • fél cs. sütőpor

A lapok közé:

  • 3-4 ek. narancslekvár
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 narancs leve
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A habos réteghez:

  • 3 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancs leve
  • és fehér csokiból mikulás
  • cukrozott narancshéj

 

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük narancslekvárral, és befedjük a második kinyújtott lappal. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A másik két lapot már egyesével (külön-külön) sütjük meg.

A pudingot a szokásos módon a tejjel megfőzzük. Hozzáadunk egy kis narancslevet is, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük.

Összeállítjuk a süteményt.

Alulra az egyik szimpla lap kerül, amire rásimítjuk a krém felét. Befedjük a dupla(lekváros) lappal, majd rásimítjuk a krém másik felét és a tejszínhabot. Befedjük a felső lappal, majd elkészítjük a mázat a tetejére.

A porcukrot a tojásfehérjével és a narancslével kikeverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.

A tetejét tetszés szerint cukrozott narancshéjjal, és mikulásos díszekkel díszítjük.

Erre került a porcukros tojásfehérjével jól kikevert habos narancsos krém majd a cukrozott narancshéj és a fehér csokiból készült mikulásfejek

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére