Főoldal / Torták / Narancsos-gesztenyés torta

Narancsos-gesztenyés torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos-gesztenyés torta

Narancsos-gesztenyés torta

Hozzávalók:

24 cm-es tortaformához

A tésztához:

  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 ek. forró víz

A narancsos krémhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg tejszínízű pudingpor
  • 1,5 dl narancslé (frissen facsart)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

A gesztenyés krémhez:

  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj

A díszítéshez: (opcionális)

  • csokiforgács
  • narancs gerezdek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.

A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A vajat keverjük jó habosra 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, és tegyük félre.

A tojások sárgáját keverjük ki 5 dkg porcukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a narancslevet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.

Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a gőzről, és kevergetve hűtsük ki egészen.

Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, apránként adagolva, keverjük simára a cukros-vajas krémmel.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd szintén apránként adagolva, keverjük óvatosan hozzá a krémhez.

A gesztenyemasszát villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat, és robotgéppel keverjük jó habosra.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát. Ezután egyenletesen kenjük rá a gesztenyés krémet, majd a narancsos krémet is.

Ezután tegyük be pár órára (v. akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint narancsgerezdekkel, és csokoládéforgáccsal díszítsük.

Mentés

Mentés

Narancsos-gesztenyés torta 4.50/5 (4 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére