Főoldal / Torták / Narancsos csokoládétorta

Narancsos csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos csokoládétorta

Narancsos csokoládétorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1,5 tk sütőpor
  • 3 ek kakaó
  • 1 narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 2 ek cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 6 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja és fél narancs leve

A csokis bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • pár csepp olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel, a vaníliával és a cukorral sűrűre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd óvatosan az előzőbe forgatjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral és az átszitált kakaóval majd a tojáshabhoz keverjük. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.

A tojások sárgáját a cukorral krémesre keverjük. 4 dl tejszínt melegítsünk fel, és olvasszunk fel benne 10 dkg csokit.Reszeljük hozzá a narancshéjat és facsarjuk bele a fél narancs levét. Lassan öntsük hozzá a tojáshoz, majd tegyük vissza a lábasba és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet. A maradék tejszínt verjük fel kemény habnak, majd adjuk hozzá a csokis krémhez. Ha van otthon, tehetünk bele kandírozott narancshéjat így még intenzívebb lesz a narancsíz.

Az első tortalapot visszahelyezzük a tortaformába és megkenjük a krém felével, majd erre jön a következő tortalap és ezt is megkenjük. (Egy kevés krémet tegyünk félre a torta oldalának bevonásához és a díszítéshez.) Az utolsó tortalapot is rátesszük, majd pár órára a hűtőbe helyezzük dermedni. (Én előző este készítettem el, így egy éjszakát állt a hűtőben.)

Másnap reggel levesszük a tortaforma keretét és megkenjük az oldalát a maradék krémmel. A krémre tehetünk darált diót. (én most darált keksszel vontam be). A maradék csokit gőz fölött megolvasztjuk egy pár csepp olajjal és a torta tetejére kenjük. A tetejét tetszés szerint díszítjük.

Fantasztikus narancsos-csokis torta, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (169 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére