Főoldal / Torták / Narancskrémes torta

Narancskrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancskrémes torta

Narancsos torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • Az alábbiakból 3×2 tojásos piskóta lapot sütök az egyik kakaós diós a másik kettő sima piskóta
  • 3×2 tojás 
  • 3×5 deka cukor
  • 3×6 deka liszt
  • 3x fél cs. sütőpor
  • 3×2 kanál víz
  • 3×2 kanál étolaj
  • A csokis laphoz 1 kanál kakaópor és 3 kanál darált dió

A krémhez:

  • 6 deci tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 narancs leve
  • 2-3 kanál cukor
  • 2 deci tejszín

A tetejére:

  • 5 deka ét-csokoládé
  • 3 deka margarin
  • 1-2 kanál olaj
  • 1 tojás fehérje
  • 1 narancs leve
  • 10 deka cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választom a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal kihabosítom.

A tojás fehérjét és sárgáját óvatosan összekeverem, és hozzáadom a sütőporos lisztet.

Kis méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, és azon sütöm a lapokat.160-170 fokon megsütöm.

A második lappal is ugyanez az eljárás. A csokis lapot is így készítem, de a diót és a kakaóport a lisztel együtt teszem bele.

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm, a narancs levét is belefőzöm. A tejszínt habbá verem és a már langyosra hűlt pudinggal összekeverem.

Ezzel a lapokat megtöltöm a kihűlt piskóta lapokat.

Kicsit kifolyik a krém a szélére, de amikor megdermed vékonyan le lehet vágni. 1-2 órára hidegre teszem.

A csokoládét gőz felett az olajjal és a vajjal felolvasztom.

Amikor a torta kihűlt, leöntöm olvasztott csokoládéval a tetejét, és vissza teszem a hidegre.

A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és narancs levével kemény habbá felverem, és ezzel a habbal díszítem a torta tetejét.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére