Főoldal / Desszertek / Napraforgó diós kalács

Napraforgó diós kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Napraforgó diós kalács

Napraforgó diós kalács

Hozzávalók:

Két napraforgóhoz:

  • 250 ml meleg tej
  • 50 ml meleg víz
  • 4 dkg friss élesztő
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2 tojássárgája jól kikeverve
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás (a kenéshez)
  • 60 dkg liszt

Töltelék:

  • 40 dkg darált dió
  • kevés meleg tej
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom kis cukros langyos tejben.

A tésztát jól összegyúrom és kb. 1 órát kelesztem, majd 6 db kört nyújtok.

A 2 tojásfehérjét kemény habbá verem beleteszek ízlés szerint cukrot vanília cukrot, a diót és annyi meleg tejet hogy jó puha tölteléket kapjunk .

Az első lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

Megkenem a diós töltelékkel, majd kinyújtom a második lapot és befedem,ismét diós töltelék és befedem. (ezt még egyszer megismétlem a második kaláccsal)

Egy pohárral kijelölöm a napraforgó közepét, majd egy késsel felcsíkozom a tésztát.

Minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megcsavarok. Kb. 30 percig pihentetem majd megkenem tojással.

A közepét megszórom vágott dióval .

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütöm.(tűpróba)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére