Főoldal / Sertés ételek / Mustáros sertésszelet sült hagymával

Mustáros sertésszelet sült hagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustáros sertésszelet sült hagymával

Mustáros sertésszelet sült hagymával

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, egy kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk.

A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a mustáros hússal tálaljuk.

Főtt-sült burgonyát készítettem mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mustáros sertésszelet sült hagymával 4.00/5 (8 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére