Főoldal / Birka / Marha / Mustáros borjú tokány

Mustáros borjú tokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustáros borjú tokány

Mustáros borjú tokány 3

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjú lábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Lepirítjuk a felkockázott házi füstölt szalonnát, hozzátesszük az egy ujjnyi csíkokra vágott marha húst, körbepirítjuk és keverjük,hogy ne égjen le.

Hozzáadjuk a sót, és a babérlevelet. Belekeverjük a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paradicsomot és a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a borsot és a majoránnát, majd a mustárt is.
A bográcsban fedővel lefedve addig főzzük amíg puha nem lesz. A végén ízlés szerint erős paprikát karikázunk bele.

A lisztből és a tojásból víz hozzáadásával és pici sóval nokedlit készítünk, kifőzzük és ezzel tálaljuk az elkészült tokányt.

Mustáros borjú tokány 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére