Főoldal / Desszertek / Mozart szelet

Mozart szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mozart szelet

Mozart szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 2 deka kakaópor
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • fél deci étolaj
  • 3 kanál víz

A krémhez:

  • 3 egész tojás
  • 4 deci tej
  • 2 kanál liszt
  • 10 deka cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 deka nutella
  • 20 deka marcipán
  • mandula aroma

A felső lapra:

  • 1 tojás fehérje
  • 10 deka cukor
  • mandula aroma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból csokis piskótát sütök, és 3 lapba vágom.

3 egész tojást, 4 deci tejjel, 2 kanál lisztel, 10 deka cukorral kikeverem, és kis gázon állandó keverés mellett besűrítem. Amikor kihűlt hozzáadok 1 doboz mascarponét amivel habosra keverem.

A nutellát az alsó lapra kenem. A marcipánhoz adom a mandula aromát, kinyújtom vékonyra és a mogyoró krémre simítom.

Erre kenem a színezett aromás zöld krém egy részét.

A második lapot ráhelyezem, erre már csak krémet teszek.

Jöhet rá a harmadik lap, amit szintén bevonok a krémmel.

1 tojás fehérjét, 10 deka cukorral, mandula aromával gőz felett felverek, és ezzel díszítem a tortát.

Olvasztott csokidíszeket teszek rá.

Mozart szelet 4.20/5 (10 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére