Főoldal / Torták / Mokkakrémes mandulatorta

Mokkakrémes mandulatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mokkakrémes mandulatorta

Mokkakrémes mandulatorta

Hozzávalók:

(26 cm-es formához)

A tésztához:

  • 10 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg hámozott darált mandula
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 1 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 10+10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 ek. nagyon erős feketekávé
  • 5 tojás sárgája

A díszítéshez:

  • 15 dkg tisztított pörkölt mandula
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mandulalisztet elkeverjük a darált mandulával és a sütőporral, majd a tojásfehérje habba forgatjuk óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A masszát, sütőpapírral bélelt 26 centiméteres tortaformába simítjuk és 160 fokon, lassú tűzön kb. 50 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd három lapba vágjuk.

Amíg a tészta sül és hűl készítsük el a krémet:
A puha vajat 10 dkg porcukorral kihabosítjuk, és beledolgozzuk a fekete kávét. Az 5 tojás sárgáját a maradék porcukorral gőz fölött felfőzünk és ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A krém színét nescaféval hangsúlyosabbá tehetjük.

A tortalapot megtöltjük majd bevonjuk a krémmel, végül a pörkölt mandulával díszítjük.
Különlegesen finom torta és egyszerű elkészíteni.

Tipp / megjegyzés:

Ha nincs mandulaliszt, akkor 25 dkg hámozott darált mandulához 2 evőkanál zsemlemorzsát teszünk.

Értékeld a receptet

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére