Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyoróvajas keksz

Mogyoróvajas keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyoróvajas keksz

Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 10 dkg fehér cukor
  • 15 dkg mogyoróvaj (lehet darabos is, esetleg házilag készült)
  • 1 tk. vanília esszencia
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • fél tk. sütőpor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a cukrokkal jó habosra kikeverjük, egy robotgép segítségével. (Aki édesebben szereti a sütiket, tehet bele több cukrot, de mi így szeretjük.)

Hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd a tojást és a vanília kivonatot is és kikeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a masszához adjuk. Alaposan elkeverjük.

Ha a tészta túl lágy, akkor tegyük be egy fél órára a hűtőbe.

A masszából kis golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A kezünkkel lelapítjuk, pici kristálycukorral meghintjük és egy villával megmintázzuk a tetejét. A kekszeket legalább 2-3 cm-re kell rakni egymástól, mert megnőnek.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. (addig, amíg a széle barnulni kezd)

Dobozban legalább 1 hétig eláll.

Tipp / megjegyzés:
Lehet még hozzá darabos mogyorót is keverni, aki szeretné.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére