Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyorós karika

Mogyorós karika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós karika

Mogyorós karika

Hozzávalók:

(30-40 darabhoz):

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor

A csokoládé mázhoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • pár csepp olaj

A díszítéshez: (opcionális)

  • egész mogyoró szemek
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat tegyük egy tálba és keverjük habosra a porcukorral valamint a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a citrom reszelt héját és alaposan keverjük el.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a darált mogyoróval, a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk a vajas masszához és keverjük össze.

A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle kb. 5cm-es köröket a sütőpapírral bélelt tepsire. (hagyjunk köztük kb 2-2 cm helyet, mert sütés közben terülni fognak) Ilyenkor tehetünk rá, egész mogyoró szemeket
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. A megsült süteményt a tepsin hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz.

A csokimázat töltsük zacskóba, aminek vágjuk ki a csücskét és tetszés szerint díszítsük csokoládéval a sütemények tetejét. A még folyós csokimázat megszórhatjuk darált, vagy durvára vágott dióval is. Hagyjuk állni amíg a máz megköt.

A csokimázat el is hagyhatjuk, és kínálhatjuk porcukorral megszórva, vagy “pucéran”.

Mogyorós karika 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére