Főoldal / Torták / Mogyorós habcsókos csokitorta

Mogyorós habcsókos csokitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós habcsókos csokitorta

Mogyorós habcsókos csokitorta

Hozzávalók:

A csokitortához:

  • 25 dkg vaj
  • 3/4 csészényi barna cukor
  • 6 tojás
  • 12 dkg csokoládé olvasztva
  • vaníliakivonat

A habcsókhoz:

  • 4 tojás fehérje
  • 1 csészényi (2,5 dl) mogyoró+1 maréknyi, de ezt nem kell pirítani
  • 5 dkg darált csokoládé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 16 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tortához kivajazunk egy normál méretű tortaformát és aljába sütőpapírt teszünk. A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk és félretesszük hűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáütjük. Beletesszük a vaníliát, majd jól elkeverjük az olvasztott csokival. A tojások fehérjét egy csipet cukorral habosra verjük és óvatosan a csokis masszához forgatjuk. Beleöntjük a kivajazott formába és 180 C-os sütőben 25 percig sütjük.

Közben elkészítjük a habcsókot. A mogyorót egy konyharuhába tesszük és összedörzsöljük, hogy a héja lejöjjön róla, majd durvára aprítjuk. Összekeverjük a csokival és a kukoricakeményítővel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalaként hozzáadjuk a porcukrot. A legvégén beleforgatjuk a mogyorós keveréket.

A félig megsült tortát kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a habcsókot. Visszatoljuk a sütőbe és újabb 25-30 percig sütjük, amíg a habcsók a tetején szép világosbarnára sül. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, 10 percig rácson pihentetjük és levesszük a tortakarikát. Hagyjuk tovább hűlni és csak utána szeleteljük.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mogyorós habcsókos csokitorta 5.00/5 (3 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére