Főoldal / Desszertek / Mogyorókrémes roppanós szelet

Mogyorókrémes roppanós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorókrémes roppanós szelet

Mogyorókrémes roppanós szelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg puffasztott rizs
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg ráma
  • 2 ek kakaópor
  • 40 dkg mogyorókrém
  • 20 dkg olvasztott tejcsoki
  • 15 dkg ét csoki
  • 1,5 dl tejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puffasztott rizst egy mozsárban összetörjük.(nem a lapokban kaphatót használjuk, hanem a szemes kiszerelésű natúr ízesítésűt) Hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a kakaót, és jól összekeverjük, tepsibe simítjuk.

Elkészítjük a krémet. A mogyorókrémhez hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott tejcsokit, és alaposan összekeverjük.A mogyorós krémet, a tepsibe tett masszára kenjük, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és jól összekeverjük. A süti tetejére öntjük, elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Szeletelve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A tepsibe szeleteljük fel. Aki nem szereti a mogyorót, diókrémet is készíthet hozzá. ( darált dió, porcukor, ráma krémesre kikeverve)

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére