Főoldal / Desszertek / Mogyorókrémes muffin

Mogyorókrémes muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorókrémes muffin

Mogyorókrémes muffin

Hozzávalók:

A kakaós piskótához:

  • 2 tojás
  • 5 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 ek nutella
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek porcukor

Díszítésnek:

  • 5 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóval elkevert a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.

A formákat kibéleljük a papírral, és félig megtöltjük a kakaós piskóta masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A mascarponet elkeverjük a porcukorral és a nutellával, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt is.
A krémet csillagcsőrös nyomózsákba töltjük,, majd minden muffin tetejére egy adagot nyomunk belőle.

A tetejét vízgőz felett megolvasztott, majd lehűtött csokoládéval díszítjük. (de akár darabolt csokoládéval, vagy csokiforgáccsal is megszórhatjuk)

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Mogyorókrémes muffin 4.75/5 (4 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére