Főoldal / Torták / Modern Eszterházy torta

Modern Eszterházy torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Modern Eszterházy torta

Modern Eszterházy torta 3

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4tojás
  • 10ek víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 30dkg cukor
  • 17dkg liszt
  • 8dkg darált dió
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • kb. 0,5 dl rum a piskóta locsolásához

A krémhez:

  • 5dl tejszín
  • 10dkg darált dió
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1cs habfixáló
  • 3-4ek porcukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített diós lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a porcukorral,vaníliás cukorral félig felverjük,majd hozzáadjuk a diót és a habfixálót és készre habosítjuk.

A 3 lapba vágott piskótát a rummal óvatosan meglocsoljuk,majd megkenjük a krémmel a lapokat és összeállítjuk a tortát.

A tortát a maradék diós tejszínnel bevonjuk és díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (505 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére