Főoldal / Desszertek / Mini túrós pogácsa

Mini túrós pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini túrós pogácsa

Mini túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 deka túró
  • 20 deka liszt
  • 1 teáskanál citrom leve
  • 2 deka élesztő
  • 20 deka margarin
  • A tészta kenéséhez tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit  egy tálban vagy lisztezett deszkán összegyúrjuk.
Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe kell bele morzsolni.

Amikor összegyúrtuk a tésztát, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és duplán behajtjuk, és fél órát pihentetjük.
Pihentetés után újra duplán hajtogatjuk ,és ismét fél órát pihentetjük.

Végül újjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét késsel rácsosra bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kb 2 cm-es távolságra.

A pogácsák tetejét tejföllel lekenjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Egyszerű és nagyon finom mini túrós pogácsa, ami nem szárad ki másnapra sem, így vendégvárónak is tökéletes.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére