Főoldal / Desszertek / Mini Pavlova gránátalmával, tejszínhabbal

Mini Pavlova gránátalmával, tejszínhabbal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini Pavlova gránátalmával, tejszínhabbal

Mini Pavlova gránátalmával, tejszínhabbal

Hozzávalók:

A habcsókhoz:

  • 3 tojásfehérje (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek. étkezési keményítő (púpozott)
  • 1/2 tk. ecet (10%-os)
  • csipet só
  • pár csepp piros ételfesték

A gránátalma sziruphoz:

  • 1 nagy gránátalma
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • gránátalma magok
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot.

Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd szórjuk bele az étkezési keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzunk rá négy nagyobb halmot a habból. Ezután csepegtessünk mindegyikre pár csepp piros ételfestéket, majd egy fogpiszkálóval kicsit keverjük bele a habcsókba.

Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 50-60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig)

Ezután vegyük ki a sütőből, várjunk pár percet, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A gránátalma magokat szedjük ki úgy, hogy a fehér része ne maradjon rajta. Ezután pár szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze.

Ezután egy szitán szűrjük át, kanállal egy kissé nyomkodjuk meg, mert csak a levére lesz szükségünk.

Az átszűrt gránátalma levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, és a citromlevet, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük szirupossá.

Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Közben 2 dl Hulalát (v. habtejszínt) verjünk fel kemény habbá.

Tálaláskor kanalazzuk a tányérba a gránátalma szirupot, majd helyezzük rá a habcsókot. Ezután tegyünk rá pár kanál tejszínhabot, majd szórjuk meg a félretett gránátalma magokkal, és úgy kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mini Pavlova gránátalmával, tejszínhabbal 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (256 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére