Főoldal / Desszertek / Mini croissant sajttal, baconnel

Mini croissant sajttal, baconnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini croissant sajttal, baconnel

Mini croissant sajttal, baconnel

Hozzávalók:

20-22 db-hoz:

  • 1 cs. előnyújtott leveles tészta
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 5 dkg sajt (parmezán, trappista..)
  • 1 ek. mák (egész)

A lekenéshez:

  • 1 kisebb tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacon szeleteket vágjuk félbe, hogy beleférjenek majd a tésztába.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vízszintesen vágjuk félbe. Ezután mindkét tésztacsíkot vágjuk fel cikkekre. (én 7 cm-es cikkekre vágtam fel) Szórjuk meg a reszelt sajttal, majd a mákkal. (a mákból hagyjunk a tetejére is)

A megszórt tésztacikkekre ezután helyezzünk rá egy-egy félbevágott baconszeletet, majd tekerjük fel.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant. Ezután vékonyan kenjük le tojással, és szórjuk meg ízlés szerint mákkal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.

Mini croissant sajttal, baconnel 5.00/5 (3 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére