Főoldal / Desszertek / Mini citromos áfonyás kenyér

Mini citromos áfonyás kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini citromos áfonyás kenyér

Mini citromos áfonyás kenyér

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 ek. nyírfacukor
  • pici só
  • 3 ek. citromlé
  • 1 citrom reszelt héja (kezeletlen bio citrom)
  • 1 tk. almaecet
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 4 dkg gesztenye liszt
  • 2 ek. nyílgyökérpor
  • 1 ek. útifű maghéj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10-15 dkg fekete áfonya
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a nyírfa cukorral, majd hozzáadjuk az almaecetet, a citromlevet, a citromhéjat, a vanília kikapart magjait és pici sót.

A többi hozzávalót az áfonya kivételével egy tálba tesszük és elvegyítjük egymással. A száraz hozzávalókat a tojásos masszához keverjük, végül beleforgatjuk az áfonya szemeket.

Szilikonos formába kanalazzuk (ezt nem kell kikenni semmivel),. Ebből a mennyiségből 10 darab ilyen mini kenyérke lesz.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)

Ha egy nagy formában sütjük, akkor 35perc kell neki.

Amikor kisültek, pár percig hagyjuk őket a formában, majd óvatosan kivesszük őket és rácson kihűtjük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom enyhén édes, puha gyümölcskenyeret sikerült sütnöm, reggelire tökéletes, de bármikorra az. Természetesen áfonya helyett más gyümölccsel is finom lehet és lehet egy nagy formában sütni, vagy kisebbekben is, még muffin tepsiben is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére