Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézes puszedli gluténmentesen

Mézes puszedli gluténmentesen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes puszedli gluténmentesen

Mézes puszedli újraértelmezve

Hozzávalók:

  • 10 dkg  datolya magozva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 db L-es tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek.  szezámmagliszt
  • 2 ek.  darált dió
  • 3 ek. GM  zabpehelyliszt
  • 1 ek.méz
  • fél  mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszel héja

A díszítéshez:

  • 3 ek. porXukor vagy eritritpor
  • 1 tojás fehérje
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.

Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához adjuk és összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk a masszából. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

A tojásfehérjét, kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet, a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük a mázzal. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Pléh dobozban sokáig eltartható.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (24 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére