Főoldal / Desszertek / Méteres kalács Magdi konyhájából

Méteres kalács Magdi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Méteres kalács Magdi konyhájából

Méteres kalács Magdi konyhájából

Hozzávalók:

(28-30 cm formához)

  • 6 tojás sárgája
  • 26 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 30 dkg liszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 6 tojás fehérje
  • +
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál meleg víz
  • 1 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag puncs puding
  • (vagy 1cs.puncs, 1 cs vanília puding)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • mazsola, rum vagy rumaroma

A tetejére:

  • 25-30 dkg étcsoki
  • 4-5 kanál étolaj
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojássárgáját cukorral kikeverjük majd apránként hozzáadjuk az olajat és vizet.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet majd óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
A tészta felét margarinnal kikent őzgerinc formába simítjuk, ez lesz a sárga tésztánk.

A másik feléhez hozzáadjuk az 2 evőkanál kakaót, az 1 evőkanál vizet és 1 evőkanál olajat.
Ha van 2 egyforma formánk, egyszerre is süthetjük. Egyesével sütve először a sárga tésztát süssük ki.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő, süssük ki a tésztákat kb. 25-30 perc alatt, a vége fele végezzünk tűpróbát. A kisült tésztát a formában hagyjuk 10-15 percig majd kiborítjuk.

A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral.
A tejben megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a rumba vagy aromába áztatott mazsolát és kavargatva kihűtjük. Ha kihűlt, apránként hozzáadjuk a kihabosított margarinhoz.

Kb 1 cm szélesre vágjuk a piskóta rudakat.

A sütemény úgy állítjuk össze, hogy színben váltakozva ragasztjuk össze a sárga és barna tésztalapokat. Míg el nem fogynak a hozzávalók. Két rudat készítsünk belőle. Ha marad krém, a tetejét is be lehet vonni vele.

Hűtőbe tesszük, hogy alaposan megdermedjen.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemények tetejét és visszatesszük a hűtőbe.

Mikor megkötött a csokoládé, ferdén kezdjük el felszeletelni a süteményt. Legkönnyebb forró vízbe mártott késsel.

Mutatós és finom sütemény.

Tipp / megjegyzés:
Kétféle pudinggal is el lehet készíteni, vanília és puncs pudinggal váltakozva.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére