Főoldal / Desszertek / Méteres kalács III

Méteres kalács III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Méteres kalács III

Méteres kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 2 csomag főzős pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 rumaroma

A tetejére:

  • csokoládé vagy tortabevonó
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük.  A margarint kihabosítjuk a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor apránként beledolgozzuk a cukros margarint.

A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a pudingos krémmel. A tetejét vízgőz felett megolvasztott tortabevonóval vonjuk be.

Megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére