Főoldal / Desszertek / Mentás eperfagyi

Mentás eperfagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mentás eperfagyi

Mentás eperfagyi

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 mentaág
  • 1/2 citrom
  • 2,5 dl tejszín
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy órát állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Beletesszük az apróra vágott mentaleveleket, a fél citrom reszelt héját és a levét. Leturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Hűtőben jó hidegre hűtjük, majd fagyigépben elkészítjük a finom frissítő fagylaltot.

Ha nincs fagyigépünk, akkor tegyük be a mélyhűtőbe és óránként kavarjuk át a masszát. Ezt ismételjük háromszor.

Tipp / megjegyzés:
Aki ezt megkóstolja, garantálom, hogy soha többé nem vágyakozik majd a bolti eperfagyi után!
A napokban újra elkészítettem, csak most bazsalikomot tettem bele menta helyett. Fenomenális lett, mindenképpen próbáljátok ki!

Mentás eperfagyi 5.00/5 (3 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére