Főoldal / Levesek / Mentás barack leves

Mentás barack leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mentás barack leves

Mentás barack leves

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg őszibarack és nektarin vegyesen
  • 12 dkg cukor
  • 3,5 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 2 ág menta
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1/2 citrom reszelt héja

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • friss gyümölcsök
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a menta ágakat, és addig melegítjük, míg a cukor feloldóik benne. Lehúzzuk a tűztől és kihalásszuk belőle a menta ágakat.

Hozzáadjuk a meghámozott és kimagozott barackokat, a reszelt citromhéjat, és rúd mixerrel pürésítjük.
A pudingport elkeverjük a tejjel és a leveshez csurgatjuk.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, még főzés közben tejjel vagy vízzel hígítunk rajta.

Alaposan lehűtjük, majd gyümölcsökkel és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.

Mentás barack leves 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (487 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére