Főoldal / Levesek / Meggyleves

Meggyleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyleves

meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 10 dkg barna cukor vagy kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket (fahéj,szegfűszeg,citromhéj) majd  elkezdjük melegíteni.

Amikor forrni kezd, egy keveset kiveszünk a levéből, elkeverjük benne a pudingport, majd visszaöntjük a lábosba és összeforraljuk, hogy krémes állagú legyen.

Tejszínhab rózsával tálaljuk.

Meggyleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére