Főoldal / Levesek / Meggyleves

Meggyleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyleves

meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 10 dkg barna cukor vagy kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk,majd felöntjük annyi vízzel,hogy bőven ellepje,és hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket,(fahéj,szegfűszeg,citromhéj) elkezdjük melegíteni.

Amikor forrni kezd, egy keveset kiveszünk a levéből,és elkeverjük benne a pudingport,majd visszaöntjük a lábosba és összeforraljuk,hogy krémes állagú legyen.

Tejszínhab rózsával tálaljuk.

Meggyleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (486 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére