Főoldal / Desszertek / Meggyes pite őzgerincben, kakaós öntettel

Meggyes pite őzgerincben, kakaós öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes pite őzgerincben, kakaós öntettel

Meggyes pite őzgerincben, kakaós öntettel

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 2 dl olaj
  • 2 ek lágy vaj olvasztva
  • 6 ek cukor
  • 30 dkg magozott meggy

A kakaós öntethez:

  • 1 ek kakaó
  • 1 ek vaj
  • 1 ek cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A felvert tojásokat kikeverjük 3 kanál cukorral, az olajjal és a vajjal, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet.
A magozott meggyhez hozzáadjuk a 3 kanál cukrot, és elkeverjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, és simítunk bele a masszából, majd meggy, megint massza, míg el nem fogy. A tetejére hagyjunk ki a meggyből díszítésnek.
A sütőt előmelegítjük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük a pitét.

Kicsit hűlni hagyjuk, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt.
Az öntetet összefőzzük pár perc alatt, és ráöntjük a süteményre, díszítjük meggyel.

Tipp:

Egy gyors desszertnek kitűnő

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére