Főoldal / Desszertek / Meggyes pite II

Meggyes pite II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes pite II

Meggyes pite 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finom liszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 30 dkg margarin
  • ½ csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek. tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelék:

  • 1,5 kg meggy magozva
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek. búzadara

A kenéshez:

  • 1 db egész tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd lisztezett deszkán mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24×30-as tepsit használtam/.

Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet.

Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, kicsit megnyomkodjuk a széleit.

Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc.

Készíthetjük magozott meggybefőttből is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Szezonban kihagyhatatlan, de télen is elkészíthető, eltett gyümölcsökből.

Meggyes pite II 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére