Főoldal / Desszertek / Meggyes álom

Meggyes álom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes álom

Meggyes álom

Hozzávalók:

  • 1,5 kg magozott meggy
  • 35 dkg búzadara
  • meggy leve kiegészítve 1 literre
  • őrölt fahéj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 liter tej
  • 2 cs. babapiskóta
  • 5 dl tejszín
  • cukor ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A magozott meggynek lecsepegtetjük a levét és vízzel 1 literre kiegészítjük. Visszaöntjük a meggyre, ízesítjük cukorral vaníliás cukorral, fahéjjal.

Felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, és pár percig alacsony lángon főzzük. A besűrűsödött meggyet egy tálcára simítjuk (35×26), és még melegen rásorakoztatjuk a babapiskótát.

A pudingot elkészítjük a tejjel, a vanília aromával és ízlés szerinti cukorral. Még melegen ráöntjük a piskótára. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük (szükség esetén használjunk hozzá habfixet), és a kihűlt süteményre simítjuk.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére