Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Medvehagymás saláta

Medvehagymás saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás saláta

Medvehagymás saláta

Hozzávalók:

  • 0,5 köteg medvehagyma
  • 1 marék spenót
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kemény sajt
  • őrölt fekete bors
  • balzsamecet
  • almaecet
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 szelet toast kenyér
  • vaj
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást megfőzzük.

Közben a salátát elkészítjük. Alapos mosás után spenótot és a medvehagymát elrendezzük a tányéron. Fűszerezzük. Az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a sajtot kis kockára vágjuk. A hagyma zöldjéből félreteszünk a díszítéshez. Elrendezzük a salátának valót a tányéron.

A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, ezt is a tányérra tesszük. Megszórjuk újhagyma zölddel. Fűszerezzük. Meglocsoljuk a balzsam- és almaecettel, valamint bőségesen az olívaolajjal.

Vajas pirítóssal fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:
A medvehagyma szezonja van és közel a Húsvét is, ezért készítettem ezt a salátát.Gyorsan elkészül, csak a tojást kell  főzni. Dekoratív és egészséges.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére