Főoldal / Levesek / Medvehagymás krumplikrémleves

Medvehagymás krumplikrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás krumplikrémleves

Medvehagymás krumplikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. olaj
  • 1 l víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát, és a medvehagymát vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a krumplit is.

Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a leveskockát, és egy késhegynyi szerecsendiót, majd főzzük puhára.

Amikor a krumpli puhára főtt, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, és kevergetve főzzük még 1-2 percig.

Közben 1-2 szelet kenyeret vágjunk fel kisebb kockákra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután spricceljük meg olívaolajjal, majd előmelegített sütőben, süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a ropogósra sütött kenyérkockával, és úgy kínáljuk.

Medvehagymás krumplikrémleves 5.00/5 (3 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére