Főoldal / Desszertek / Medvehagymás kacsazsíros pogácsa

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl /20%-os/
  • 1 ek só
  • 2 tk őrölt bors
  • 2 cs medvehagyma vagy snidling
  • csipet cukor
  • 30-35 dkg kacsa vagy libazsír

A kenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle.

Langyos helyen kb 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni.

Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére