Főoldal / Levesek / Medvehagyma krémleves II

Medvehagyma krémleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagyma krémleves II

Medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor snidling (metélőhagyma) 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál vékony póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 2 db burgonya
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 ek tejföl
  • 1 l víz
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.

A hagymákat felvágom, a snidlingből néhány szálat félreteszek díszítésnek, a többit olajon és vajon megdinsztelem.

A hagymához hozzáöntöm a krumplikat a főzőlevével együtt, belemorzsolom a leveskockákat és ízlés szerint fűszerezem.

A toast kenyeret megpirítom, majd felkockázom.

Amikor minden megfőtt, hozzáöntöm a bort, a tejszínt és a tejfölt, majd összeturmixolom.

A levest a pirított kenyérkockákkal, és reszelt sajttal megszórva tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A medvehagymát nem tudom megunni. Nagy kedvenc lett. A medvehagyma és a snidling a többi “rokon”-nal együtt nagyon finom ízt kölcsönöz a levesnek, a sajt pedig megkoronázza ezt az ízvilágot.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére