Főoldal / Főzelékek / Medvehagyma főzelék zöldségesen

Medvehagyma főzelék zöldségesen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagyma főzelék zöldségesen

Medvehagyma főzelék zöldségesen

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-gyökér
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 db nagy burgonya
  • 2 db chili 
  • 1 db füstölt ízű leveskocka
  • olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 5 dl víz
  • medvehagymavirág
  • chili
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint felvágjuk.

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hagymát. A medvehagyma kivételével az összes zöldséget hozzáadjuk, és felöntjük vízzel.

Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a zöldségek majdnem puhák, beletesszük a medvehagymát is. Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarjuk a főzeléket, és hagyjuk besűrűsödni.

Ízlés szerint, chilivel megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére