Főoldal / Egytálételek / Mascarponés krumplipürés kolbászos pite

Mascarponés krumplipürés kolbászos pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés krumplipürés kolbászos pite

Mascarponés krumplipürés kolbászos pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj feldarabolva
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1/2 teáskanál só

A töltelékhez:

  • kb. 20 dkg sült kolbász karikára vágva
  • Egy müzlis tálkányi krumplipüré (maradék)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • pici só, bors
  • zöldfűszerek apróra vágva
  • 3 dkg parmezán reszelve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a sóval elvegyítjük egy tálban. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást és a vizet majd gyors mozdulatokkal gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, legalább 1 órára, de akár pár napig is tárolható a hűtőben.

A krumplipürét kikeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, a fűszereket, a sót, a sajtot és simára keverjük. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.

A pite tésztát lisztezett nyújtólapon a forma méretére nyújtjuk, majd a kivajazott formát kibéleljük vele. Az aljára fektetjük a karikákra vágott kolbászt, majd a tetejére simítjuk a krumplipürés masszát.

190 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük kb. 40 perc alatt.

Szeletelés előtt legalább 10 percet pihentetni kell, különben nem lehet szépen szeletelni.

Salátával nagyon finom és laktató étel.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére