Főoldal / Desszertek / Márványos epres szelet

Márványos epres szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Márványos epres szelet

Márványos epres szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál étkezési keményítő
  • 2 kanál holland kakaópor
  • fél deci olaj 
  • 3 kanál víz

A krémhez:

  • 6 deci tej
  • 2 cs. epres pudingpor
  • 20 deka eper
  • 25 deka margarin
  • 25 deka porcukor

Máz a tetejére:

  • 1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 2 kanál tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kb.20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen. Óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet.

Közepes méretű sütőpapiros tepsibe öntjük. a felét, a másik felébe keverjük a kakaóport és kanalanként a sárga tésztára tesszük.180fokon 20-25 percig sütjük.(tűpróba)

Amikor kihűlt kettévágjuk.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük.

A porcukorból és a margarinból krémet keverünk, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt.

Az alsó lapra rákenjük a krém felét. Az epret apróra szeleteljük, és belenyomkodjuk a krémbe, majd rásimítjuk a maradék krémet, és lezárjuk a felső lappal.

A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, és a tészta tetejére simítjuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére